Twitter блокира профила на китайското посолство в САЩ. Това става след

...
Twitter блокира профила на китайското посолство в САЩ. Това става след
Коментари Харесай

Twitter блокира и профила на китайското посолство в САЩ

Twitter блокира профила на китайското посолство в Съединени американски щати. Това става след обява, която пази политиката на държавното управление на Пекин в западния район Синдзян, където критиците настояват, че Китай е зает в насилствената дезинфекция на малцинствените уйгурски дами.

Туитът, в който се споделя, че уйгурските дами към този момент не са „ машини за правене на бебета “, в началото е бил споделен на 7 януари, само че е бил отстранен от Twitter за по-малко от 24 часа. Той е сменен с етикет, който гласи: „ Този ​​туит към този момент не е наличен. “ Въпреки че Twitter крие туитове, които нарушават разпоредбите му, той към момента изисква притежателят на акаунта да изтрие ръчно обявата, с цел да си възвърне достъпа до акаунта.

Профилът към момента е заключен, удостовери представител на Twitter, което значи, че китайското посолство не е изтрило туита. Акаунтът на китайското посолство, @ChineseEmbinUS, не разгласява от 9 януари, откакто разгласява още най-малко дузина туитове след този, който нарушава разпоредбите на Twitter. Китайското посолство отхвърли неотложен коментар. Китайските държавни медии по-рано нарекоха решението на Twitter да изтрие туита „ двуличие “.

„ Предприехме дейности по този туит за нарушение на политиката ни против дехуманизацията “, съобщи представител на Twitter в изказване. Twitter не разрешава „ дехуманизацията на група хора въз основа на тяхната вяра, прослойка, възраст, увреждане, съществено заболяване, народен генезис, раса или етническа принадлежност “.

Този ход е последната от поредност ескалиращи стъпки, подхванати от Twitter през последните седмици, с цел да наложи своите политики. Спирането на акаунта на китайското посолство пристигна малко откакто Twitter дефинитивно забрани акаунта на Доналд Тръмп за многократни нарушавания на разпоредбите и евентуално усложнява напъните на Пекин за възобновяване на връзките със Съединени американски щати при президента Джо Байдън.

Във вторник изпълняващият длъжността държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че дейностите на Китай против уйгурските малцинства съставляват „ геноцид “, етикет, с който неговият правоприемник Антъни Блинкен се съгласи по време на чуванията си за удостоверение тази седмица. Китай твърди, че се бори с сепаратизма и екстремизма в района, където Организация на обединените нации пресмята, че до 1 милион уйгури могат да бъдат държани в лагери.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР